MVO

Wij streven naar maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen en het onderhouden van duurzame samenwerkingen.

Werken aan duurzame samenwerking

Samen werken wij aan beter onderwijs, maar hierbij vergeten wij niet dat we ook duurzaam met onze planeet en de mensen die hierop rondlopen moeten omgaan. In de basis zijn wij een school, goed in selecteren, het opleiden en vervolgens plaatsen van mensen bij de juiste onderwijsinstelling. Wij blijven graag dicht bij onze kracht, en hebben daarom gekozen voor vier speerpunten die goed aansluiten bij ons bedrijf. 

Kwaliteits­onderwijs

Het speerpunt kwaliteitsonderwijs, staat dicht bij onze organisatie. Omix werkt aan beter onderwijs door de ondersteunende processen te stroomlijnen en zo het onderwijs voor docenten en studenten, beter en leuker te maken bij onderwijsinstellingen in het vo, mbo en ho. Gemiddeld gaan mensen in Nederland 11,7 jaar naar school. Onze opleidingen en traineeships dragen aan deze ‘schoolperiode’ bij. De traineeships zorgen voor extra kennis onder de starters, waar de opleiding van Omix Onderwijsplanners gericht is op mensen tussen de 25 en 65 jaar die een switch willen maken. Door de opleiding krijgen zij de kennis om, achter de schermen, het verschil te kunnen maken in kwaliteitsonderwijs. Ons eigen onderwijs is voor en door mensen uit de praktijk en daardoor direct toepasbaar. We hebben geen fulltime docent in dienst, maar mensen uit het werkveld die de opleiding geven. Ons programma is daarom ook constant in ontwikkeling. Zo blijven wij actuele lessen kunnen geven.  

drie onderwijs medewerkers krijgen uitleg over Osiris, ACO en Xedule

Gezondheid en welzijn

Omix bestaat uit een groot team, van starters tot zeer ervaren professionals. Het welzijn van onze medewerkers is voor ons van belang. Het vinden van een goede balans tussen werk en privé krijgt bij ons veel aandacht. Hierin willen wij onze medewerkers, die vaak bij verschillende opdrachtgevers aan het werk zijn, ondersteunen. Binnen het thema “goede gezondheid en welzijn” werken wij samen met onze collega’s aan verschillende punten. Zo motiveren wij medewerkers om gezond te leven door goede voeding en beweging. Hiervoor zijn er in ons kantoor gezonde werkplekken ingericht en is een van onze collega’s gecertificeerd voedings- en bewegingsdeskundige, die naar behoefte advies geeft.

Ook organiseren wij regelmatig sportactiviteiten waaraan medewerkers kunnen deelnemen en wordt er vanuit collega’s initiatief genomen om deel te nemen aan sportwedstrijden, of een goede doelen loop. Naast de fysieke gezondheid, dragen wij ook zorg voor de mentale gezondheid van onze medewerkers. De cultuur bij Omix is open en de lijnen zijn kort. Zo maken wij de balans tussen werk en de verdere loopbaan, in combinatie met privé bespreekbaar voor iedere individu. Vanwege het soms vele reizen dat erbij komt kijken, is er voor iedere Omix’er de mogelijkheid om in de buurt van hun opdracht te overnachten. 

Door vele kleine stappen te zetten, komen we een heel eind.

Eerlijk werk en economische groei

Op het gebied van eerlijk werk en economische groei leven wij het motto ‘een leven lang leren’ na. Wij leiden mensen op die een carrièreswitch willen maken, of gewoon een nieuwe kans op de arbeidsmarkt kunnen gebruiken. Doordat wij zelf ook actief zoeken naar een geschikte werkplek wanneer iemand is afgestudeerd, kunnen wij met trots zeggen dat 80 procent van die mensen daarna een baan heeft. De leeftijd van de groep die bij ons de opleiding volgt ligt ook hoger dan het gemiddelde op de arbeidsmarkt, daar er veel 50+ers bij ons komen. Zo willen wij iedereen de kans bieden om met wat extra handvatten en tools verder te kunnen met hun carriere. Ons leerwerktraject tot planner/roostermaker is voor velen een derde of zelfs vierde kans. Hierin willen we wel benadrukken dat wij ook echt mensen leveren die een onderwijsinstelling verder kunnen helpen in hun onderwijslogistieke processen. Ook bieden wij starters op de arbeidsmarkt de mogelijkheid zich te ontwikkelen binnen onderwijslogistiek. Zo krijgen de starters binnen ons bedrijf toegang tot werken voor het onderwijs, door ons traineeship en grote netwerk. Hierin kunnen zij zichzelf blijven ontwikkelen door steeds complexere vraagstukken aan te gaan en ontdekken zij waar hun kracht ligt. 

Klimaatactie

Op het gebied van klimaatactie, promoten wij het gebruik van het openbaar vervoer bij onze medewerkers. Standaard krijgen onze vaste medewerkers een ov-kaart aangeboden. Wanneer dit onpraktisch is, is er de optie om een leaseauto te gebruiken. Hierin hebben wij bewust gekozen geen diesel auto’s in te zetten en zijn wij actief aan het kijken naar ‘betere’ auto’s voor het milieu. Al ons papier draagt het FSC keurmerk, zo ondersteunen wij een verantwoord bosbeheer. Ons label Anna Ontzorgt is onze dienstverlening voor roosteren op afstand. Zo proberen wij het woon/werkverkeer voor roostermakers in het voortgezet onderwijs te minimaliseren. 

Wij blijven niet stilstaan

Bij Omix blijven wij innoveren, stilstaan zien wij als achteruitgaan. Wij motiveren onze collega’s zichzelf te blijven ontwikkelen, maar trekken dit ook door naar de ontwikkelingen die wij als bedrijf maken op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Als bedrijf willen wij ieder jaar een extra stap zetten in ons mvo-beleid.