Over Omix

Bijdragen aan Beter Onderwijs doen wij samen met onze collega’s.

Omix en onderwijslogistiek

Omix is expert op het vakgebied van onderwijslogistiek. Het onderwijs kan niet zonder onderwijslogistiek, het omvat namelijk alle ondersteunende processen en systemen die het onderwijs mogelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan studievoortgang, toetsing en diplomering, planning en organisatie van onderwijs, kwaliteitszorg en beleid. Hierbij horen functies als bijvoorbeeld planner, onderwijscoördinator, projectleider, procesmanager, beleidsmedewerker en adviseur. Goed onderwijs is alleen mogelijk als het ook goed georganiseerd is.

Omix is een dynamisch bedrijf met het hoofdkantoor in Deventer. De medewerkers, Omix’ers, werken bij onderwijsinstellingen in heel Nederland. Omix’ers zijn er in vele verschillende soorten; van specialisten die het verschil weten te maken op het gebied van planning en organisatie van onderwijs, tot professionals met een droom om het onderwijs te vernieuwen. Geregeld worden er activiteiten georganiseerd waarbij we elkaar ontmoeten, zowel inhoudelijk als sportief en sociaal.

Goed georganiseerde onderwijslogistiek

Het is onze visie dat goed onderwijs alleen werkt als het ook goed georganiseerd is. Daarom streven wij naar continue verbetering van de onderwijslogistiek; alle processen die ondersteunend zijn aan het onderwijs, vanaf het moment van onderwijsontwikkeling tot aan de diplomering. Onderwijs en onderwijslogistiek zijn twee verschillende vakgebieden die elkaar nodig hebben. Omix zorgt voor verbinding, begrip en balans tussen deze twee werelden, waardoor samenwerking ontstaat en meerwaarde wordt gecreëerd.

Dit doen wij door het leveren van onderwijslogistieke professionals voor onderwijsinstellingen in het mbo, hbo en wo, door het trainen en opleiden van managers en medewerkers werkzaam in onderwijsondersteuning en door het uitvoeren van onderzoek. Wij ontwikkelen innovatieve tools om procesverbeteringen te stimuleren en stellen vakkennis gratis beschikbaar. Daarnaast brengen wij professionals vanuit verschillende disciplines en onderwijsinstellingen samen om kennisuitwisseling te stimuleren.

De kernwaarden van Omix

Beter Onderwijs, dat is waar Omix voor staat en gaat. Onderwijs is nooit af en vraagt om de continue inzet en toewijding van docenten, studenten en onderwijsondersteunende professionals. Wij willen bijdragen aan een leer- en werkklimaat waarin alle betrokkenen kunnen excelleren. Werkend aan een onderwijsorganisatie waar professionals vanuit onderwijs en bedrijfsvoering hun krachten bundelen voor de beste kwaliteit van onderwijs in alle facetten, altijd gericht op de student van nu en van morgen.

Als belangrijkste ambassadeurs van Omix dragen onze medewerkers de missie en visie uit, zowel in communicatie, houding als gedrag. Wij zetten ons netwerk in voor het delen van kennis en ervaring, zowel intern als extern en brengen mensen met elkaar in contact.

Werken aan Beter Onderwijs begint al achter de schermen.

Omix Beter Onderwijs


Feiten en cijfers

Actief bij Omix

Activiteiten worden door en voor onze medewerkers georganiseerd. Ieder jaar minimaal 8 activiteiten.

Omix viert feest

In 2002 begonnen, is Omix inmiddels flink gegroeid tot grootste partner in onderwijslogistiek.

Het Omix netwerk

Een van de krachten van Omix is ons grote netwerk. Wij bestaan uit een groep van bijna 100 medewerkers.

Actief in onderwijs

Wij zijn actief door heel Nederland. Momenteel werken wij voor meer dan 80 verschillende onderwijsinstellingen.

Onderwijslogistiek experts

Omix Beter Onderwijs bestaat uit vier labels en vier initiatieven en blijft ieder jaar weer groei doormaken.

Bewust reizen met het OV

Wij stimuleren reizen met het OV. Meer dan 30% van onze medewerkers maakt hier regelmatig gebruik van.


Bijeenkomst
Wij Zijn Omix

Twee keer per jaar vindt “Wij Zijn Omix” plaats. Deze dag is er voor al het personeel van Omix en de labels, omdat zij zich iedere dag inzetten voor Omix en voor onze klanten. “Wij Zijn Omix” inspireert, enthousiasmeert, professionaliseert en verbindt. We vieren dat we met zijn allen Omix zijn en samen werken aan beter onderwijs.

Omix
Activiteiten

Omix’ers werken door heel Nederland, daarom vinden wij het belangrijk dat we ook samen activiteiten ondernemen. Naast “Wij Zijn Omix” zijn er dan ook regelmatig andere activiteiten, zoals onze zomerbarbecue waarbij alle medewerkers samenkomen voor een gezellige dag. Mooie momenten om elkaar wat beter te leren kennen en wat ontspanning te hebben. 

Omix
Sport & Gezondheid

Vanuit Omix worden regelmatig wisselende activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan sportactiviteiten zoals pitch en put, lasergamen en curling. Wij proberen een zo divers mogelijk activiteitenaanbod te realiseren.