Medewerker Onderwijslogistiek

Ga via Omix aan de slag bij onderwijsinstellingen door heel Nederland als Medewerker Onderwijslogistiek!

Medewerker onderwijslogistiek

Zoek jij, als carrière switcher, een nieuwe uitdaging in een maatschappelijke relevante rol in een mensgerichte omgeving? En sta jij open voor een diversiteit aan opdrachten? Dan is onze vacature Medewerker Onderwijslogistiek zeker iets voor jou.

  • HBO
  • Door heel Nederland
  • 32 – 40 uur

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag als consultant bij Omix. Dat houdt in dat je op opdrachtbasis gaat werken bij verschillende onderwijsinstellingen in Nederland. Wanneer onderwijsinstellingen te maken hebben met bijvoorbeeld uitval door ziekte, tijdelijke behoefte aan extra ondersteuning of een vraagstuk waarbij bepaalde expertise benodigd is, word jij als Omix’er ingezet om ze hierbij te helpen. Je kunt hierbij in diverse functies en rollen terechtkomen. Denk aan planner, roostermaker, onderwijscoördinator, medewerker onderwijsadministratie of medewerker studentadministratie.

Afhankelijk van jouw ervaring, voorkeur en ambitie ga je als Medewerker Onderwijslogistiek bijvoorbeeld:

  • Onderwijs- en toetsroosters maken;
  • De inzetplanning van docenten organiseren;
  • Administratie rondom het aanmeld- en toelatingsproces van nieuwe studenten verrichten;
  • Examenprogramma’s vertalen en verwerken in diverse systemen; 
  • Procesverbeteringen voorstellen en uitvoeren. 

Omix zorgt voor een inwerktraject op maat en begeleidt jou bij jouw opdrachten. In overleg met jou kijken we welke rollen jou aanspreken en welke ambities jij hebt m.b.t. jouw verdere ontwikkeling binnen de onderwijslogistiek. Op deze manier kan jij kennismaken met de onderwijslogistiek en doorgroeien tot specialist in de rol die aanspreekt.  

Kortom onderwijslogistiek is een boeiende en complexe omgeving met een ruime diversiteit aan werkzaamheden en veel doorgroeimogelijkheden.

Omix Beter Onderwijs, specialisten in onderwijslogistiek!  

Over Omix

Onderwijs waarin studenten, docenten en andere onderwijsprofessionals kunnen excelleren. Dat is waar Omix zich iedere dag voor inzet bij onderwijsinstellingen door heel Nederland. Dit doen wij achter de schermen in diverse rollen binnen de onderwijslogistiek. Onderwijslogistiek omvat de processen die ondersteunend zijn aan het onderwijs, zoals onderwijsontwikkeling, planning en roostering, onderwijs- en studentenadministratie, studievoortgang, diplomering, kwaliteitszorg en beleid. Wij bieden begeleiding of ondersteuning aan onderwijsinstellingen wanneer ze behoefte hebben aan extra capaciteit, of specifieke kennis en expertise willen inschakelen op het gebied van onderwijslogistiek. Onze professionals streven hierbij naar continue verbetering en innovatie van de onderwijslogistiek. Wij gebruiken onze kennis en ervaring om samen met onze klanten aan duurzame oplossingen te werken. Bij iedere aanpak staat de mens centraal. 

Omix is een dynamisch bedrijf dat binnen Nederland al jaren hard groeit en nu ook stappen in het buitenland aan het zetten is. Ons hoofdkantoor zit in Deventer, maar veel collega’s werken op locatie bij de klant. Onze Omix consultants werken op project- of detacheringsbasis bij voortgezet onderwijsinstellingen, mbo’s, hbo’s en universiteiten door heel Nederland. Bij Omix leiden we onze consultants intern op en staat de persoonlijke en professionele ontwikkeling van al onze collega’s hoog op de agenda. Met ons grote netwerk en brede en specialistische kennis over de organisatie van het onderwijsproces zijn wij marktleider binnen ons vakgebied. Wij weten als geen ander: goed onderwijs werkt alleen als het goed georganiseerd is!

Zie ook onze website www.omix.nl voor meer informatie over Omix. 

Omix is opgedeeld in verschillende teams. Ga je als Medewerker Onderwijslogistiek bij Omix aan de slag, dan kom je terecht in het team van Omix Onderwijsplanners.  

Over Omix Onderwijsplanners

Omix Onderwijsplanners is gericht op het mbo, hbo en wo en is gespecialiseerd in alles wat binnen de keten van planning en roostering valt. Of het nu gaat om het maken van periode- en toetsroosters, het ondersteunen bij het ontwikkelen van het curriculum en de onderwijs- en inzetplanning, de inrichting, implementatie en beheer van plan- en roostersoftware, het adviseren bij vraagstukken m.b.t. het flexibiliseren van het onderwijs, capaciteitsmanagement en andere vernieuwings- of verbetertrajecten, de consultants van Omix Onderwijsplanners draaien er hun hand niet voor om.

Wie ben jij?

Om op deze functie te solliciteren hoef je geen ervaring als Medewerker Onderwijslogistiek te hebben; als je wordt aangenomen zorgen wij voor een inwerktraject op maat. Wel is het van belang dat je relevante werkervaring hebt, zoals bijvoorbeeld ervaring in plannen, roosteren, testen, werken met uitgebreide softwarepakketten en/of complex administratief werk. Ervaring in het onderwijs is een pré, maar we staan ook open voor andere sectoren. Verder ziet jouw profiel er als volgt uit:

  • Je hebt een HBO werk- en denkniveau;
  • Je bent sociaal en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • Je hebt een goed analytisch vermogen;
  • Je werkt nauwkeurig;
  • Je bent flexibel en stressbestendig;
  • Je bent klantgericht, maar ook assertief;
  • Je bent bereid om door het hele land te reizen voor je werk;
  • Je werkt graag op projectbasis en ziet het als een uitdaging om voor verschillende opdrachtgevers te werken;
  • Je wilt jouw vaardigheden inzetten om een bijdrage te leveren aan het organiseren van Beter Onderwijs.  

Wat bieden wij?

Bij Omix vinden we het belangrijk dat er ruimte en aandacht is voor ieders persoonlijke en professionele ontwikkeling. Bij veel van onze functies staat doorgroeien standaard op de agenda, dus dit is altijd bespreekbaar. Ook is er ruimte voor inbreng en wordt het gewaardeerd als je jouw ideeën deelt. Samenwerken vinden wij erg belangrijk. Je komt dan ook te werken binnen een netwerk van professionele collega’s die voor je klaarstaan. Daarbij organiseren we regelmatig inhoudelijke, sociale en sportieve activiteiten en staat je veel gezelligheid met leuke collega’s te wachten! 

Met betrekking tot arbeidsvoorwaarden bieden wij: 

  • Een marktconform salaris o.b.v. je ervaring; 
  • Een laptop (indien nodig voor de opdracht);
  • Reiskostenvergoeding; 
  • Wanneer nodig worden hotelovernachtingen vergoed; 
  • Een jaarcontract (met uitzicht op verlenging of overname door een onderwijsinstelling); 
  • 26 vakantiedagen o.b.v. 40 uur, vakantiedagen worden naar rato berekend.

Toekomstperspectief: 

Deze functie biedt jou de mogelijkheid om kennis te maken met en ervaring op te doen in de onderwijslogistiek en het detacheringsleven. Afhankelijk van hoe dit jou en ons bevalt, zijn er mogelijkheden om bij Omix te verlengen en na 2 jaar in vaste dienst te treden of om via Omix in dienst te treden bij een onderwijsinstelling. 


Meer weten of direct solliciteren?

Wil je meer weten over deze vacature, neem dan gerust contact op met Debbie Snippe, Corperate Recruiter. Je kunt haar bereiken op telefoonnummer 06-15481517.  

Interesse om aan de slag te gaan als Medewerker Onderwijslogistiek?
Klik dan op onderstaande sollicitatiebutton!


Stappen van de sollicitatie

Stap 1
Sollicitatie met motivatie en cv

Wanneer je geïnteresseerd bent om als medewerker onderwijslogistiek aan de slag te gaan bij Omix stuur je jouw cv en een korte motivatiebrief naar ons toe.

Stap 2
Het eerste sollicitatiegesprek

Bij een goede match op basis van je brief en cv word je uitgenodigd voor een gesprek. Dit gesprek zal in het teken staan van elkaar leren kennen en kijken of de functie, Omix en het detacheringswerk bij jou passen.

Stap 3
Het tweede sollicitatiegesprek

Het tweede gesprek zal met in ieder geval één andere werknemer van Omix erbij zijn. Tijdens dit gesprek willen we jou beter leren kennen en wordt er verder doorgegaan op de functie. Daarnaast zullen ook overige praktische zaken worden besproken tijdens dit gesprek.

Stap 4
Aan de slag als collega

Wanneer alle gesprekken goed verlopen zijn en je geschikt bent voor de functie, kun je na bespreken en ondertekenen van de arbeidsvoorwaarden aan de slag als medewerker onderwijslogistiek bij Omix.